מערכות סולאריות ביתיות / פרטיות
מערכות סולאריות – כיצד הן פועלות?
היום המושג מערכות סולאריות הפך לחלק די מוכר בחיינו, כאשר הצריכה והחיסכון באנרגיה כבר תפסו מימד חדש.מערכת זו, עובדת על פאנלים סולאריים הפועלת על אנרגיה ירוקה מבלי לזהם את הסביבה. בתאים הסולאריים ישנם תאים, אשר סופגים את האנרגיה מהשמש וממירים אותה לחשמל. החשמל אשר מופק במערכת הסולארית, הוא בזרם ישיר והממירים הנמצאים במערכת הסולארית תפקידם הוא לשנות את זרם החשמל לזרם חלופי שזהו סוג החשמל שבו משתמשם לצריכה ביתית או לצריכה מסחרית כגון מפעלים למיניהם.
החשמל אשר יופק לצרכים ביתיים חלק ממנו יהיה חשמל עודף, ואם המערכת תייצר יותר חשמל ממה שאתם זקוקים, החשמל העודף, יעבור לחברת החשמל באופן אוטומטי. למעשה מדובר גם במקור הכנסה וכן, מערכת זו עולה לא מעט ולכן, תוך כמה שנים ניתן יהיה לכסות את ההוצאה.
מהן הדרישות להקמת מערכת סולארית ביתית?
בכדי שמערכת סולארית ביתית תשתלם לכם גם למטרת השקעה, יש להתקין מערכות סולאריות על גגות מגודל של 50 מ"ר ומעלה. על מנת שהמערכת הסולארית תהיה יעילה דיה ועל מנת למקסם את תפוקת האנרגיה, יש לבצע בדיקה מקיפה של הנכס באמצעות רחפן, כך שניתן יהיה לבצע פריסה מדויקת של המערכת הסולארית. יש למצוא את המיקום המדויק כך שהמערכת עצמה תיחשף באופן מרבי לקרינת השמש.היום, אפשר למצוא כמה אפשרויות מימון להתקנה מקצועית ובטוחה של מערכת סולארית כמו באמצעות הלוואה מהבנק שבו מתנהל חשבונכם.
יש לדעת, כי תוך כמה שנים, תוכלו להחזיר את ההשקעה וליהנות מהכנסה פאסיבית, כאשר חברת החשמל תשלם לכם על החשמל העודף וכן, הכנסה זו פטורה ממס. מדובר על מערכת בטוחה שמייצרת חשמל מהשמש והיא בעלת יתרונות רבים.
הדלק עלה בעשרות אחוזים וכן מחירי החשמל – זה הזמן להתקין מערכת סולארית
מזה שנים, מפעלים רבים הבינו כי הפתרון היעיל ביותר עבורם הוא התקנת מערכות סולאריות. גם בעלי בתים ובנייני מגורים, עוברים היום למערכות שמייצרות אנרגיה מהשמש, היות וההוצאות השוטפות, כאשר אחת מהן היא תשלום חשבון החשמל מהווה הוצאה ניכרת במשק של כל משפחה בישראל. מדובר כאמור על מערכת בטוחה שאינה מייצרת קרינה ועומדת בתקנים המחמירים ביותר.
יש לציין, כי ענף האנרגיה הסולארית נמצא בתנופה גוברת, כאשר לא רק חברות מסחריות מבינות את הפוטנציאל הגלום בהתקנת מערכות סולאריות, כי אם גם לבעלי בתים ובנייני מגורים קיים פוטנציאל משתלם במיוחד. יש לבחון את הגג ומאפייניו, אם למשל מדובר בגג בטון שטוח שמאפשר להפיק מקסימום אנרגיה, כאשר היחס הוא 10 מ"ר לקילוואט אחד. אם מדובר בגגות קלים כמו פנלים מבודדים, גגות מאיסכורית, או גגות רעפים, כאשר התפוקה בגגות מסוג זה עשויה להשתנות בהתאם של הזווית של גגות אלה. גם המיקום הגיאוגרפי עשוי להשתנות והממוצע במקרים אלה הוא לכל 7 מ"ר- קילוואט אח. מקומות מוצלים מהווים גורם משמעותי בתפוקת הייצור, היות ובגגות שטוחים וגדולים, ניתן יהיה להתקין לוחות סולאריים רבים.
תחזוקה שוטפת של מערכות סולאריות
יש להזמין חברה המתמחה בהתקנת מערכות סולאריות ביתיות ומסחריות, כאשר ההמלצה היא לפנות לחברות שמתמחות בסוג הצריכה, אם למפעלים או לבתים פרטיים ובנייני מגורים. החברה גם תבצע תחזוקה שוטפת שמתבקשת בהתקנת מערכות מסוג זה. למשל ניקיון הפנלים הסולאריים, תיקון נזקים במקרים של מזג אוויר סוער וכדומה. חשוב לציין, כי בתים פרטיים או דירות בבנייני מגורים שיש בהם מערכות סולאריות, ערכם יעלה. מלבד זאת, מדינת ישראל, מעניקה פטור מלא כאמור, מתשלום עבור הכנסות שנובעות מייצור חשמל ועודף החשמל לשוק הפרטי, כאשר מדובר בהכנסה מקסימאלית ע"ס של 24,300 ₪ בשנה.